• ELmotion 15 jarig jubileum

  ELmotion 15 jarig jubileum

  Op 1 april 2023 bestaat mijn praktijk precies 15 jaar! Op 1 april 2008 begon ik mijn praktijk in Geldrop. Toen nog onder de naam Praktijk voor Natuurgeneeskunde Ellen Kuijer. Ik was net klaar met mijn opleiding en wilde maar één ding: mensen helpen met hun gezondheid. Ik begon in mijn flatje en bouwde langzaamaan een vaste klantenkring op. In eerste instantie werkte ik nog volgens de vaste structuur die ik tijdens mijn opleiding had geleerd. Aangevuld met mijn eigen ervaring met NEI (Neuro Emotionele Integratie) die ik van mijn moeder heb geleerd. Maar al snel vond ik mijn eigen weg en Read More
 • Massages en coaching door ELmotion

  Massages en coaching door ELmotion

  Last van pijnlijke spieren en gewrichten? Moeilijk slapen? Vermoeidheid, somberheid, overbelasting? Of heb je last van onzekerheid, angsten, onverwerkte emoties? Of ben je gewoon aan ontspanning toe?Lichamelijke en geestelijke klachten belemmeren ons om volop te leven, om dat te doen wat je graag zou willen doen. Ik kan je helpen om hier verandering in te brengen! Dit doe ik door middel van massages, coaching en energetische behandelingen. Hierdoor voel je je soepeler, vitaler, energieker en meer in je kracht. En wie wil dit nou niet? Read More
 • 1
 • 2
 • Massages

  Massages

  Heb je last van gespannen spieren? Rugpijn, pijn in de nek, hoofdpijn, RSI klachten, slapeloosheid, fibromyalgie of andere stress gerelateerde klachten? En wil je hier graag vanaf? Klik dan hier voor de verschillende soorten massages die hierbij zouden kunnen helpen. Read More
 • Coaching

  Coaching

  Heb je lichamelijke, emotionele of mentale problemen? Pijn, angsten, onzekerheden, verdriet, of wordt je gek van al je malende gedachtes? Klik dan hier. Read More
 • Energetische behandelingen

  Energetische behandelingen

  Het menselijk energiesysteem is een complex geheel. Alle informatie over jezelf ligt hierin opgeslagen. Dus ook de oorzaak van je klachten. Door hier meer stroming in te brengen ontstaat er bewustwording en kunnen klachten verminderen. Wat er precies gebeurt is soms lastig uit te leggen, je kunt dit het beste zelf een keer ervaren! Read More
 • 1

Klik hier voor informatie over

Laatste nieuws

Reviews van klanten

Blogartikelen

 

 

 • Ondersteunende methoden

  Ondersteunende methoden

  Naast massages, coaching en energetische behandelingen maak ik soms gebruik van ondersteunende methoden. Wil je meer weten? Klik dan hier. Read More
 • 1

 

Regelmatig krijg ik de vraag wat een goede massage is voor een bepaald persoon. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van wat iemand zou willen bereiken en wat voor klachten hij/zij heeft. In mijn praktijk werk ik vooral met Therapeutische massages en Thaise yoga massages. Nu leek het mij handig om eens wat dieper in te gaan op beide vormen en op de verschillen en voordelen van beide massagevormen, zodat het voor jou makkelijker wordt om een keuze te maken.

Therapeutische massage
foto dsr klein
Mijn therapeutische massage is eigenlijk gedurende de jaren ontstaan uit allerlei opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb op massagegebied. Het is een mengelmoes van verschillende technieken, die ik intuïtief toepas afgestemd op de persoon die bij mij op tafel ligt.

Ik maak gebruik van Derma Segmentale Reflexologie (waarbij je via de huid effect uitoefent op de organen in het lichaam), Voetreflexologie, Spier specifieke diepe weefsel massage (Muscle Specific deep tissue massage), klassieke massages, ontspanningsmassage, breussmassage (voor de wervelkolom), Samudra massage (met de onderarmen), vlindermassage holistic pulsing en soms ook acupressuur of chinese Tui na massage. Ook maak ik soms gebruik van hulpmiddelen, zoals cups, magneten of acupressuur stokjes.
Deze massage is zeer geschikt bij nek- en schouderklachten, hoofdpijn, rugklachten, heupklachten, spanning in de benen, klachten in de organen of andere stress gerelateerde klachten.
Afhankelijk van de spanning in de spieren kan de massage soms pijnlijk zijn, maar ik wissel altijd af met ontspannende technieken, waardoor het toch aangenaam blijft.
Ik masseer op de blote huid met olie, dus voor mensen die huidhonger hebben is dit een hele fijne massage. Huid op huid contact is een essentiele levensbehoefte en heeft vele positieve effecten op het gehele lichaam. Ook voor mensen met een droge huid is dit aan te raden, omdat de huid gevoed wordt door de olie.
Na de massage ervaar je vaak meer ruimte in je lichaam, meer ontspanning in je spieren en meer contact met je lichaam.
Tijdens een therapeutische massage stem ik ook altijd energetisch af op de persoon die mij op tafel ligt en kijk ik wat er op dat moment resoneert, wat voor thema er speelt of waar de energie blokkeert. Hier probeer ik dan ook tijdens de massagebehandeling meer stroming in te brengen zodat klachten ook op een dieper level geheeld kunnen worden en er bewustwording kan komen over de oorzaak van een klacht.

Thaise yoga massage
foto thai yoga massage klei
Thaise yoga massage is een Oosterse massage technieken die al eeuwen lang bestaat. Ik heb deze techniek geleerd van Ralf Marzen in Thailand. Deze massagetechniek is gericht op het weer optimaal laten stromen van de energie in de verschillende energiebanen, of Sen lijnen (vergelijkbaar met de meridianen uit de Chinese geneeskunde). Alle fysieke, emotionele, mentale of spirituele klachten ontstaan in eerste instantie in je energiesysteem. Door fysiek of emotioneel trauma, slechte houding, negatieve gewoonten of overtuigingen kan deze energie geblokkeerd raken en dit veroorzaakt fysieke of emotionele ongemakken. Door het toepassen van vele verschillende technieken gaat de energie weer beter stromen en ontstaat er meer balans in je systeem. Er is vaak ook veel aandacht voor de benen, als hier de energie blokkeert, dan kan bijvoorbeeld de energie uit de heupen en rug of zelfs de schouders en het hoofd niet wegstromen naar beneden. Hier moet dus eerst ruimte worden gemaakt, zodat de energie die in het bovenlichaam is opgehoopt kan wegstromen. Vaak hebben we teveel energie in ons hoofd zitten door het vele denken dat we doen, waardoor ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan. Door veel aan de benen te werken, ga je ervaren dat het rustiger wordt in je hoofd.

Thaise massage verbetert je houding, je ademhaling, je flexibiliteit, je spijsvertering en je circulatie. Je spieren worden gestretcht en spanning in je lichaam wordt verminderd. Na een Thaise massage voel je alles in je lichaam weer stromen en ervaar je vaak een diepe rust.
Het is eigenlijk een preventieve massagevorm, maar werkt ook heel goed therapeutisch bij verschillende fysieke mentale of emotionele klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen, nek- en schouderklachten, gewrichtspijn, slapeloosheid, onrust in je hoofd, en andere stress gerelateerde klachten.

De massage vindt plaats op de grond op een mat. Dit is al een andere ervaring dan op een massagetafel. Op de grond werken en liggen voelt heel aardend.
Dat de massage over de kleding heen wordt gegeven is een groot voordeel voor mensen die moeite hebben om zich uit te kleden en bloot te zijn tegenover een ander persoon.
Doordat je lichaam in verschillende houdingen wordt gebracht en ik gebruik maak van pulsingstechnieken, is het een vrij dynamische massagevorm, die naderhand een diepe rust geeft.
Soms vindt iemand het lastig om zich hier helemaal aan over te geven. Hij wil dan de controle houden, of ‘meehelpen’ door bijvoorbeeld zelf zijn been op te tillen. Dit geeft weer een mooi bewustwordingsmoment van bepaalde gedragspatronen in je leven en hoe het voelt om dit op dat moment anders te doen. Kun je op mij vertrouwen en je overgeven aan de bewegingen die ik met je lichaam maak?
Ook ga je vaak voelen hoeveel spanning je nog vasthoudt in je lichaam. Dit kan soms confronterend zijn.
Thaise massage is van oorsprong verweven met meditatie en werd vroeger ook met name in de Thaise Boeddhistische tempels beoefend. Doordat ik de massage vanuit rust en met mijn volle aandacht uitvoer, kan ik goed voelen waar de grenzen liggen van je lichaam. Bij de stretchingen en drukpunten zoek ik die grenzen op. Dit kan soms gevoelig zijn of zelfs op de pijngrens. Maar doordat de technieken met beleid worden uitgevoerd, zal het meestal prettig aanvoelen.

In het volgende filmpje kun je een impressie krijgen van een thaise yoga massage. Deze wordt uitgevoerd door mijn leraar Ralf Marzen. 

 

 

 

Nu nog even als samenvatting alle verschillen op een rijtje: 

Therapeutische massage

Thaise yoga massage

Op tafel

Op een mat op de grond

Op de blote huid

Over de kleding heen

Met olie

Zonder olie

Voornamelijk westerse technieken: knedingen, strijkingen, fricties, pulsing

Oosterse techniek: acupressuur, stretching, pulsen, twisten, geassisteerde yoga houdingen

 

Met name gericht op spieren en bindweefsel

Met name gericht op energiebanen (maar werkt ook op spieren en bindweefsel)

Ik werk vooral met handen, vingers, ellebogen

Ik werk met handen, vingers, ellebogen, knieën en voeten.

Na de massage ervaar je meer ruimte, ontspanning, contact met je lichaam.

Na de massage ervaar je meer ruimte, flexibiliteit, stroming, contact met je lichaam en ontspanning.

Afstemming op hele energiesysteem

Afstemming op de Sen lijnen

 

Mocht je interesse hebben in het ervaren van een Therapeutische massage of Thaise yoga massage, neem dan contact op of plan meteen je afspraak in in de online agenda

Delen wordt zeer gewaardeerd!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aangesloten bij

Inschrijven Nieuwsbrief

Over Ellen Kuijer

 • Ellen Kuijer
  Als ik vertel dat ik gezondheidstherapeut ben en een eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde heb, krijg ik vaak de vraag hoe Read More
 • 1

Nieuws

 • 1