Website van ELmotion Massages & Coaching

foto Ellen KuijerAls ik vertel dat ik gezondheidstherapeut ben en een eigen praktijk voor Natuurgeneeskunde heb, krijg ik vaak de vraag hoe ik op het idee ben gekomen om gezondheidstherapie te gaan studeren. Daar zit natuurlijk een verhaal achter. Ik heb het altijd al heel fijn gevonden om mensen te kunnen helpen, om mensen gelukkig te zien. Toen ik 16 was kreeg ik opeens last van keelontsteking en een vervelende hoest. Daarnaast was ik hierdoor heel erg vermoeid en had ik regelmatig hoofdpijn. De keelontsteking ging over, maar de hoest, vermoeidheid en hoofdpijn bleven. Ik was moe bij het opstaan en dit bleef de hele dag. Hierdoor werd mijn leven enorm beïnvloed, omdat ik veel dingen niet meer kon doen. Ik had er de energie niet meer voor. 

Ik ben natuurlijk naar de huisarts gegaan, die mij medicijnen voorschreef. Deze hielpen niet. Ik heb vervolgens meerdere (bloed)onderzoeken gehad om te achterhalen wat er mis was. De artsen konden echter geen afwijkingen vinden. 
Mijn moeder had last gehad van fibromyalgie (spierreuma). Zij was na een lang ziekteproces terecht gekomen bij een NEI-therapeut en deze heeft haar heel goed kunnen helpen. Daarom raadde zij mij aan om eens een keer naar deze therapeut te gaan. Dit heb ik dan ook gedaan. En het wonder gebeurde dat ik na één enkele sessie van mijn klachten af was. Klachten die inmiddels al een half jaar lang aanhielden.

Mijn moeder besloot om de opleiding tot NEI-therapeut te gaan volgen, omdat ze inmiddels had gezien hoe goed deze therapie mensen kon helpen. Tijdens haar opleiding heeft ze mij als gewillig ‘proefkonijn’ gebruikt. Ze heeft zoveel op mij geoefend dat ik de therapie uiteindelijk zelf ook kon toepassen. Ik paste het regelmatig toe op mezelf en soms op anderen en zag de resultaten. Ik volgde op dat moment een HBO opleiding die me niet zozeer lag en besloot toen dat ik hiermee wilde stoppen en dat ik me verder wilde verdiepen in manieren om mensen te helpen met hun gezondheid. Omdat ik op die manier mensen zou kunnen helpen, die in het reguliere circuit niet verder kwamen. Net zoals het mij was overkomen. 
Ik ben me gaan verdiepen in verschillende opleidingen die er op dit gebied bestaan en besloot om aan de Europese Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg de opleiding tot Gezondheidstherapeut te volgen. Deze 4-jarige HBO-opleiding is heel breed. Je leert de anatomie en fysiologie van het lichaam en krijgt uitgebreid les in pathologie. Verder leer je de natuurgeneeskunde en verschillende therapieën op dit gebied. 
Tijdens mijn opleiding en de jaren daarna heb ik ook andere korte cursussen gevolgd om meer manieren te leren om mensen gezond te maken. Hierdoor beschik ik nu over een breed spectrum aan mogelijkheden om mensen te helpen in hun genezingsproces. De logische volgende stap was natuurlijk om dit in de praktijk te gaan brengen. Daarom ben ik voor mezelf begonnen en behandel ik nu mensen met heel uiteenlopende klachten. 
Ik bekijk de mens in zijn totaliteit, zowel het lichamelijke deel, emotionele deel, mentale deel en spirituele deel. En ik probeer altijd de oorzaak van de klacht te achterhalen. Als je de oorzaak van de klacht aanpakt, kom je tot ware genezing. En dat is het uiteindelijke doel!

 

 

De herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg:
elke ochtend weer bezoek

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid, 
een flits van inzicht komt
als een onverwachte gast

Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij!
Zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt
die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.

Behandel dan toch elke gast met eerbied.
Misschien komt hij de boel ontruimen
om plaats te maken voor extase...

De donkere gedachte, schaamte, het venijn,
ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns
en vraag ze om erbij te komen zitten.

Wees blij met iedereen die langskomt.
De hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd
om jou als raadgever te dienen.

Jalaluddin Rumi
vertaling R. van Zeyl

Delen wordt zeer gewaardeerd!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Aangesloten bij